Een gezonde toekomst voor de Drentsche Patrijshond

Fokken zonder gokken

F1C154CC7B950BE5208EDe naam van onze werkgroep geeft perfect aan waar het ons om te doen is: het fokken op basis van DNA-profielen mogelijk te maken om zo erfelijke aandoeningen bij de Drentsche Patrijshond tot een minimum te herleiden. Het bieden van een mogelijkheid om gericht te fokken en zo min mogelijk aan het toeval over te laten.

Zo willen we voor het ras de Drentsche  Patrijshond een gezonde toekomst waarborgen. Dit in nauwe samenwerking met rasverenigingen, fokkers en eigenaren in binnen- en buitenland en anderen die met het lot van de Drentsche Patrijshond begaan zijn. Want alleen door samen op te trekken maken we kans dit prachtige ras voor de toekomst te behouden.

Een eerste, belangrijke stap in die richting is het onderzoek in het kader van een doctoraatsthesis naar een test om epilepsie op te sporen bij kandidaatouderdieren, ons gratis aangeboden door prof. dr. Luc Peelman van de Universiteit Gent.

Lees meer over dit onderzoek

Waarom op dit moment alleen epilepsie? Deze erfelijke afwijking vormt de grootste bedreiging voor ons ras. Bovendien zijn van andere erfelijke ziekten, zoals pra, op dit moment onvoldoende lijders en dragers bekend. Wij roepen jullie dan ook op ons ervan op de hoogte te stellen als je hond lijdt aan of drager is van een erfelijke ziekte als epilepsie, pra, of Von Willebrand. Hierbij garanderen wij volstrekte anonimiteit voor hond, eigenaar en fokker.

Meer informatie over ons vind je op onze fonkelnieuwe website www.fokkenzondergokken.com. Verder willen we je uitnodigen met ons van gedachten te wisselen op in onze Facebookgroep Fokken zonder gokken.

 

Facebooktwittergoogle_plusmail

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bankrekening

Crelanbank, bankrekening BE67103042691687 t.n.v. “Fokken zonder Gokken” ovv “Ik stort…”

Translate:

Vertaalservice

Drentsche patrijshonden worden ook buiten Nederland steeds populairder. Ook daar is interesse in de gezondheid van het ras. Daarom bieden we via Google Language Translator een vertaalservice. Niet perfect, maar beter dan niets!

Deel deze pagina

Facebooktwittergoogle_plusmail

Recente reacties

  Teller (vanaf 27-10-2015)

  • 0
  • 31
  • 479.243
  • 112.842
  Translate »